La Direcció General d’Ordenació del Joc queda habilitada legalment per comptar amb les dades de tots els esportistes del país en temps real.

Hisenda, gràcies a la modificació de l’article 6.2 de la llei del joc (Llei 13/2011), ha habilitat legalment un sistema automatitzat amb el qual podrà monitoritzar si algun esportista està registrat en alguna casa d’apostes del país i un avís avisarà d’això a l’instant.

En el cas que algun esportista, entrenador o directiu sigui sorprès apostant, constituiria “una infracció de caràcter lleu sancionable amb multa de fins a cent mil euros”, tal com recull l’article 41.a).

Per a la recollida de dades, Hisenda comptarà amb la col·laboració de les “federacions esportives espanyoles, les federacions esportives d’àmbit autonòmic i entitats esportives”, tenint la informació actualitzada en tot moment del “nom, cognoms, DNI, club, categoria, data d’alta o baixa, durada i tipus de llicència o càrrec directiu “.

És sens dubte un avanç per acabar d’arrel amb la participació d’esportistes en les apostes i la modificació de resultats per lucrar-se econòmicament.

L’objectiu és “promoure la transparència” i “col·laborar en la lluita contra el frau”.

* Article 6.2 de la llei del joc (Llei 13/2011), regula la participació en les apostes i prohibeix registrar a menors d’edat, accionistes, a àrbitres, a membres de la Comissió Nacional del Joc ia esportistes, entrenadors i altres participants directes en l’esdeveniments sobre la qual es realitza l’aposta, així com els directius de les entitats.

Si desitgeu qualsevol aclariment al respecte, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres

wealia – especialistes en entitats deportives

Equip de Wealia
tel: 656 45 44 11
mail: info@wealia.com
www.wealia.com