El passat 03/03 el Tribunal Constitucional va suspendre la llei catalana de l’exercici de professions de l’esport
Per tractar aquest tema el Col·legi d’Economistes, aquest dilluns 11 d’abril, va muntar una taula rodona en la que hi van participar com a ponents:

El Sr. Román Gómez: Cap dels serveis jurídics del FC Barcelona
El Sr. Xavier-Albert Canal: President de l’Associació Catalana de Dret Esportiu
El Sr. José Mª Gay de Liébana: President de la comissió d’esports del Col·legi d’Economistes

i a la que van assistir diversos presidents de federacions catalanes, membres de la UFEC, del consell català de l’esport i de l’escola catalana de l’esport, així com periodistes del canal 8 i la Cadena Ser.

A banda de la transcendència de la suspensió de la llei, així com de la posposició per tercera vegada de l’entrada en vigor del règim sancionador fins al 01/01/2017. La taula rodona va versar sobre la problemàtica que tenen els clubs esportius amb les relacions laborals dels entrenadors i jugadors, així com la titulació exigida i la manera d’acreditar-la.

Com a resum estem les següents propostes o demandes que es van fer:

1.- És demana SEGURETAT JURÍDICA, ja que la situació actual està provocant el cessament de moltes juntes que volen assumir una possible derivació de responsabilitats cap als òrgans de govern

2.- Tot i quedar clar que els entrenadors i jugadors que cobren un sou TENEN UNA RELACIÓ LABORAL i que el voluntariat només suposa la restitució de despeses. Es demana una REGIM ESPECIAL de la seguretat social amb unes cotitzacions reduïdes

3.- Es demana FACILITAR LA FORMACIÓ DELS ENTRENADORS fora d’una escola amb horaris convencionals que no permet treballar o estudiar a les persones que fan d’entrenadors i que en la majoria de vegades estudien o treballen en un altre lloc, fent una tasca més de voluntariat que professional.

4.- Es va criticar l’EXCESSIVA REGULACIÓ a la que s’està sotmetent al sector, quan sense tanta normativa i gràcies a l’estructura actual d’esport base, s’estan aconseguint grans èxits esportius a nivell internacional.

5.- Es va FELICITAR ALS CLUBS DE BASE per la seva funció i per la feina ben feta que tant aporta l’esport català.

Per últim, va quedar palesa les diferències entre les federacions en les que els professionals de l’esport realitzen una tasca més de caràcter privat, com pot ser tennis o esqui, de les que realitzen una tasca més social, respecte a la necessitat de regular l’exercici de les professions de l’esport d’una forma estricta per evitar l’intrusisme professional.